Den här rätten började vi äta när Molly var liten, jag minns inte hur den kom till. Variationen är stor och perfekt när man känner att grönsakerna väller över i kylskåpet! Just idag köpte vi en grillad kyckling, men det går lika bra med fryst eller tinad. För en stor sats med sallad som räcker som middag i två dagar behöver du: 4 dl quinoa (bulgur brukar vi också köra med) 1 grillad kyckling (eller paket som du steker) 1 gurka 1 paket med bladspenat 4 tomater 2 röda lökar 2 avokado 1 burk oliver 1 burk med kronärtskockor 1 citron Olivolja Salt Fetaost sås: En burk kesella Ett paket fetaost 2 msk röd pesto 1 vitlöksklyfta Gör såhär: Koka quinoan efter anvisningar. Hacka grönsaker och lägg ner i en rymlig bunke. Häll på citronens saft, olivolja och salta. Blanda ner quinoa och riv kycklingen till mindre bitar. Blanda kesella, fetaost, röd pesto och en krossad vitlök i en skål och servera till salladen?