Vilken är din favoritpasta? Min är CARBONARA? Igår kväll tittade både jag och mamma på Åsa Ingrossos story där Emilio visade sin lyxvariant på just Carbonara och vi kände bara- MÅSTE TESTAS PRONTO! För ca fyra portioner behöver du: Det gör ont i min själ när jag ser dränkt carbonara. När pastan flyter i alldeles för mycket sås/grädde. Och serverar du carbonara med ärtor i vänder jag ? I Åsas story delade Emilio med sig utav sina knep till sin lyxvariant: -Byt ut bacon mot pancetta -Tänk på kvalitén i valet av pasta -Satsa på en ”äggsås” istället för grädde Äggsåsen gjorde vi (efter Emilios sätt) på brynt smör, ägggula, lite grädde, salt och parmesan. Det är viktigt att ha koll på temperaturen på både det brynta smöret och på ägggulorna. När det ska vispas ihop måste både brynt smör och ägggulor vara rumstempererade för att såsen inte ska koagulera. Blanda ned parmesanen pö om pö! WAOW vilken carbonara. Fortsättningsvis är det på detta sätt den kommer att tillagas. Så enkel rätt men bland det godaste jag vet? Tack Åsa och Emilio Ingrosso för att ni gav oss verktyg till er lyrriga carbonara!