<p style="text-align: center">Ännu ett recept ur "Linas matkasse för två". Denna torsdagskväll käkar vi Krispig torskrygg med citronrisotto och vitlökstekt broccoli.</p> <p style="text-align: center"><em>För 2 portioner behöver du:</em></p> <p style="text-align: center"><strong>Bladspenat</strong><br /> <strong> 1 broccoli</strong><br /> <strong> 1 citron</strong><br /> <strong> Persilja</strong><br /> <strong> Risottoris</strong><br /> <strong> Riven västerbottenost</strong><br /> <strong> Schalottenlök</strong><br /> <strong> Torskrygg</strong><br /> <strong> Flytande honung</strong><br /> <strong> Kycklingbuljong</strong><br /> <strong> Olivolja</strong><br /> <strong> Salt</strong><br /> <strong> Ströbröd</strong><br /> <strong> Svartpeppar</strong><br /> <strong> Vetemjöl</strong><br /> <strong> Vitlöksklyftor</strong><br /> <strong> Vitvinsvinäger</strong><br /> <strong> Ägg</strong></p> <p style="text-align: center"><strong>1.</strong> Sätt på ugnen på 150 grader.</p> <p style="text-align: center"><strong>2.</strong> Koka upp 5 dl vatten med två tsk vitvinsvinäger och 1 tärning kycklingbuljong. Ställ åt sidan.</p> <p style="text-align: center"><strong>3.</strong> Finhacka 1 schalottenlök och 1 vitlöksklyfta. Fräs all lök och 1 och 1,5 dl risottoris i lite olivolja i en rymlig kastrull.</p> <p style="text-align: center"><strong>4.</strong> Späd riset med buljong, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller tills att riset känns mjukt.</p> <p style="text-align: center"><strong>5.</strong> Vispa upp 1 ägg i en tallrik, häll vetemjöl på en annan tallrik och ströbröd på en tredje. Krydda ca 300 gram torskrygg med salt och peppar. Vänd fisken i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.</p> <p style="text-align: center"><strong>6.</strong> Stek torsken frasig i olivolja. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen i 10 till 12 minuter.</p> <p style="text-align: center"><strong>7.</strong> Skär broccolin på längden i tunna skivor. Stek broccoli och två pressade vitlöksklyftor i en stekpanna med olivolja i 2-3 minuter. Tillsätt salt och peppar.</p> <p style="text-align: center"><strong>8.</strong> Finriv det yttersta skalet från 1 citron. Blanda ner citronskal, en halv persiljeask och ca 75 g riven västerbottenost i risotton.</p> <p style="text-align: center">Klaaaart!</p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2014/10/IMG_6439-1.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2014/10/IMG_6441-1.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2014/10/IMG_6442-1.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2014/10/IMG_6447-1.jpg"> </a></p>