Jag skulle säga att jag är mitt emellan vegetarian och allätare. Jag har väl egentligen aldrig gillat rött kött. Valt fisk eller kyckling före, och om jag nu ska äta kött så har jag bett om att få det well done. Visste du att nötkött faktiskt är en av de största bovarna i klimatförändring? Att ett kilo kött (utan ben) motsvarar 23-39 kg växthusgaser. Det är ungefär 10 gånger så mycket som ett kg kyckling. Kor släpper ifrån sig en gas som heter ”metangas” och det är det som påverkar klimatet. Köttet har varit vår främsta källa till protein och järn, men att vi svenskar äter ca 85 kg kött och chark per år tycker jag låter onödigt. Ur ett hälsoperspektiv så kan man dra ned på sitt köttätande, som i sin tur även gynnar miljön. Hur tänker jag då? Hur äter jag? Jag funderar på att äta vegetariskt två gånger i veckan. Dels för att jag har börjat intressera mig för vegetarisk mat men också för att jag tycker att det är viktigt att alla tar ansvar. Sedan äter vi kyckling och fisk hemma. En gång i veckan köper vi köttfärs, och då blir det oftast tacos eller spagetti och köttfärssås. Går vi ut och äter på restaurang så får jag fundera på om jag tycker att det är värt att jag äter kött, eller om det går lika bra med fisk. I kikärtor har jag hittat en ny proteinkälla. Likaså i Acai. Jag slänger i acai i min morgonsmooothie, så jag börjar min morgon med en proteinboost. Protein finns också i sojabönor, nötter, ägg, linfrön, riven parmesan och till med i broccoli. Det händer saker i mig, jag börjar bli mer medveten. Jag tänker mig för vill ta medvetna val kring min och min familjs kost ur ett miljö och hälsoperspektiv. Men vad är då ordet jag söker? Vad sjutton är jag, när man är någonstans mitt emellan? Vad är du? Hur tänker du kring rött kött?