Under mitt inlägg om nyår, där jag skrev vad vi käkade kommenterade Bella såhär: ”Gillar inte barnen oxfilé? Att äta blodigt kött är en uppfostringsfråga, man måste lära sig det tidigt i livet. Finns inget värre än folk som vill ha sitt kött Well done haha! Enligt många i restaurangbranschen är det också en klassfråga faktiskt.” Fråga nummer ett, vilken barnfamilj käkar oxfilé varje vecka? Vi äter sällan, sällan rött kött hemma. På somrarna blir det mer när det är säsong för att grilla. Vi käkar mest kyckling och fisk, och jag har aldrig varit förtjust i kött. När vi käkar ute äter jag helst en god fisk, kyckling eller pasta rätt. Nummer två- jag är den personen som beställer well done på restauranger? Det känns väldigt onaturligt för mig att servera mina två små barn blodigt kött... Nummer tre- Tänker på det du skrev om att det är en uppfostringsfråga. Det känns aktuellare att uppmuntra till att äta mindre kött, med tanke på hur den globala uppvärmningen påverkar oss. Idag växer medelklassen i länder som tidigare inte ätit kött men som nu börjar göra det. Och vi i västvärlden har redan skapat dåliga vanor kring vår köttkonsumtion. Det blir problematiskt, men alla kan hjälpa till genom att aktivt minska intaget av rött kött. Så absolut, det är en uppfostringsfråga. Och jag väljer hellre att inte uppmuntra till en överkonsumtion av rött kött genom att servera blodig oxfilé till en tre och fem åring. Nummer fyra- Vi äter köttfärs ca en gång i veckan, vegetariskt en eller två, fisk och kyckling. Det blir mycket nya recept efter att vi börjat handla mat på nätet vilket är roligt. Hugo, som alltid älskat blodiga biffar beställer till och med fisk till oss på restauranger, så det handlar mycket om att bryta vanor. Det problematiska med att fler och fler äter kött är att det kräver mer foder till djuren. Och jordbruket tar skada av den globala uppvärmningen. Tipsar alla att lyssna på P3 Dystopia ”När maten tar slut”. Vad kommer att hända när maten inte räcker till längre? Finns där poddar finns! -Hur känner du kring rött kött och barn? Är det en uppfostringsfråga?