Den eviga debatten, huruvida det ska vara grädde eller inte grädde i en Carbonara. När jag googlar ”Carbonara på Italienskt vis” får jag fram: ”Det riktiga receptet är utan grädde. Vi i de skandinaviska länderna är väldigt förtjusta i mejeriprodukter men en carbonara ska göras på endast pecorino, äggulor och guanciale eller bacon. Sen får man aldrig glömma svartpepparn! Den perfekta avslutningen före servering”. Men som Emilio sa i han och Åsas story. Matkultur förändras. Grädde var dyrt förr och pga ekomiska skäl kanske Carbonara i grunden gjordes utan grädde. Jag ser det inte som fel eller konstigt att med sin samtid förnya recept. Jag har gärna lite grädde i min carbonara men det får absolut INTE bli en gräddsås. Mer äggsås. -Vad säger du? Är du team med eller utan grädde i en Carbonara? Stavning Ser att CamCam klurar. -Jag håller med, givetvis heter det ”Ärtor”. Vad säger du? Varmt eller kallt Köpte vackra tulpaner i veckan och frågade floristen om blommorna trivdes bäst i varmt eller kallt vatten. Någonstans i bakhuvudet vet jag med mig att det finns olika tips gällande temperatur för att få blommorna att hålla länge. Floristen berättade för mig att det är en myt och att alla typer utav blommor mår bäst i kallt vatten. Och att man faktiskt kan spruta ned lite diskmedel i vattnet för att få blommorna att hålla länge. Så nu kör jag på det, kallt vatten med lite diskmedel i. -Vad säger du, kallt eller varmt vatten i vasen? På eller under Under helgen fick jag många DM på instagrammet efter att jag la upp denna bild på story. Tydligen äter jag på fel sätt? Jag tycker om att ha kaviar PÅ äggen. Det blir en tydligare smak av just kaviar än om man ber på den under äggen. Hugo tycker också att jag brer smör på fel håll utav knäckemackor. Jag vänder på knäckebrödet och smörar på den mer jämnare sidan. Hugo älskar smör och vill att det ska bli som smörgropar. -Kaviar på eller under äggen? Sista frågan Om en främling säger "Ta inte råd av en främlingar". -Skulle du lyssna till rådet då? ?