...Stod jag och tänkte på idag när jag under min arbetsdag lagade middag till familjen. För mig är det ingen större uppoffring. Jobbade sent igår kväll, och hann packa. Detta för att ge mig själv en lugn dag idag. Jag tycker inte om att känna stress när jag ska resa iväg. Hellre en extra kopp kaffe och känna att man kan lunka omkring hemma och pendla mellan arbete, packning och göra sig själv i ordning. -Tillbaka till mina tankar: Jag lagade middag till familjen av flera anledningar. Dels för att underlätta för eftermiddagen, jag vet själv hur roddig middagen kan bli när Hugo är borta. Jag hade tid över och den tredje anledningen berodde på mitt dåliga samvete. Det här med att konstant ha dåligt samvete när man ska lämna familjen... försvinner aldrig det? Jag lämnar mina barn med deras underbara pappa men ändå känner jag av ett sting av dåligt samvete. Och kan det vara det, som gör att jag då ”curlar”? Gör det jag kan för att hjälpa till, men att det mest handlar om att mätta mitt egna samvete? Bara härom kvällen frågade jag Hugo om han ville att vi skulle beställa hem mat från mathem under dessa dagar jag är borta. ”Paula. Jag löser det, släpp kontrollen och njut av semestern med familjen”. Juste. Såklart. Han löser det. Paula-släpp kontrollen! Jag övar mig, men det är svårt. Under mina dagar i Spanien kommer jag utmana mig själv och mitt kontrollbehov. Inte smsa Hugo och påminna. Det är allt mellan att ta med vattenflaska till skoljoggen, apt på föris, nystart av gymnastik i en ny gympasal och utflykt med fritids. Detta för att inte kränka Hugo med just mitt egna kontrollbehov och dåliga samvete för att jag ska resa bort. -Finns det någon som känner igen sig i det här? Att man har svårt att släppa även om man litar fullt ut på sin partners kompetens? Är det någon egenskap vi mammor bara alltid kommer att bära på, det dåliga samvetet? Mitt dåliga samvete styrde också valet utav middag? Familjens stora favorit (och många av ert också!). Ugnsbakad lax med ett täcke utav fetaost & pestokräm Ni kan det här receptet vid det här laget men vi kör det en gång till: För ca fyra portioner behöver du: 500 gram lax 1 burk creme fresh 1 förpackning med fetaost Pesto Vitlök Kryddor (vi kör en speciell kryddblandning till just fisk) Gör såhär: Sätt på ugnen på 150 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form och krydda. Blanda creme fresh, pesto, smulad fetaost och vitlök i en bunke. Häll blandningen på laxen och låt stå i mitten utav ugnen i ca 20 minuter! Busenkelt och supergott- detta är en av barnens absoluta favoriträtter