Ett mål som jag har för 2018 är att äta grönare. Egentligen så skulle jag önska att jag kunde bli vegan på dagen men jag ser prövningar: -Tiden När jag läser om t.ex. Rawfood så ska det torkas i en himla massa timmar. Ser inte hur jag ska få den tiden till matlagning i hur mitt liv ser ut idag. -Kunskapen Det ligger inte i muskelminnet, som när man slänger ihop en köttfärssås och spagetti. -Livet på språng Jag ränner runt mycket i vardagen och det erbjuds inte överallt än men måste ändå säga att det vegetariska/vegansk utbudet är bra i Stockholm -Barnen Tänk om dom inte tycker om? Har jag rätt att utesluta mat i deras kost pga mina egna intressen? Men återigen spelar tiden roll här- jag har inte tid att laga flera olika maträtter varje dag. -Fantasin När jag äter vegetariskt tycker jag att det smakar pyton när man försöker efterlikna kötträtter. Det handlar om att lära sig, jag vet! Många har säkert markservice på något sätt. Ibland handlar vi mat på nätet, efter vår resa till Maldiverna använde vi oss av ett företag som kom och hämtade vår tvätt, vi har städning varannan vecka. Det är osvenskt att ha en egen kock, så som Isabella Löwengrip har men hur underbart verkar det inte? Både i kvalité i alla maträtter (upp med en hand om du slängt ihop köttbullar och makaroner denna vecka) men också för att kunna anpassa allas önskan i kosten. Jag drömmer om en egen kock här hemma, någon gång kanske. Idag känner jag att jag köper kyckling och lagar den vanliga kycklingsalladen för att jag vet att alla tycker om den. Jag går inte ut fullt ut som jag skulle vilja i att testa nya rätter. Grönare rätter. Hamnat i en trist vardagsmönster? Förmodligen. Idag har jag arbetat hemifrån för att jag har passat valpen Greta. Slängd ihop en äggröra med grönkål och vitlök. Till det en stek portobellosvamp, mozzarella och tomat. Det var himmelskt gott! Hur gör du för att äta grönare?