Idag bjöd gulliga Daniel Paris in till en lunch med underbara paret Mandelmann, Marie och Gustav (som ni säkert känner igen från deras program ”Mandelmanns gård” på TV4). Vi började lunchen med att själva få kavla upp ärmarna och hjälpa till. Vi gjorde hemmagjord nutella (hasselnöts crème) och pannbröd. Hemmagjord nutella: Rosta hasselnötter i ugnen. Häll sedan ner nötter och hackad mörk choklad i en matberedare. Addera rapsolja och havssalt. Så enkelt men SÅ gott! Jag fick en pratstund med Marie som berättade deras historia. Att dom för 20 år sedan levde på Södermalm i Stockholm men hade en dröm om en självförsörjande gård. Marie berättade också att man är välkommen att komma och hälsa på, på deras gård i Österlen. Jag gav manande blickar till Hugo, jag skulle gärna vilja spendera ett par dagar på en gård tillsammans med barnen i sommar och få ta del av det dagliga arbetet. Så hett tips till alla er med kids om äventyr till sommaren, kika in Mandelmanns gård =) Lunchen som bjöds var bland det godaste jag någonsin har ätit (kika in receptet längre ner i inlägget) och det var roligt att catch up med alla branschkollegor. Vi är många inom samma bransch men arbetar mycket ensamma. Man följer varandra via sociala medier men det är alltid roligt att träffas i verkligheten också. Tack Marie, Gustav, Daniel Paris och TV4 för ett par mysiga timmar med god lunch! Degen till pannbrödet bestod av mjöl, havregryn och vatten: Alla var samlade och lyssnade på Marie och Gustav Älskling Dags för lunch! Vi blev bjudna på "Shakshuka". En vegetarisk rätt från medelhavet. Det var så himla gott, jag ska testa att göra detta hemma efter att vi har kommit hem från Sälen. Rätten serverades med pannbröd, sallad och goda röror. Fick med mig deras kokbok hem, ska mysa ner mig med denna ikväll för att få mer inspo till den kommande matlagningen