Idag är det en av våra allra mest firade temadagar. Fettis/Semmeldagen- Kärt barn har många namn! Precis som den här diamanten❣️ -132 ton mandelmassa, 211 ton grädde och 2,6 ton kardemumma – det går åt när svenskarna idag äter närmre 6 miljoner semlor. Personligen går jag mer igång på ”Kanelbullensdag”. Men givetvis kommer vi att fira dagen med semlor. Hur äter du en semla? Jag tar av locket, doppar den i grädden och äter mig runt mandelmassan som jag lämnar (gillar INTE mandelmassa🙈). Äter helst semlor med dom jag älskar, och dom som är gjorda av Bröd & Salt😋 Fettisdagens historia: ”Fettisdagen betyder helt enkelt fet tisdag. Man åt upp sig på fet och god mat innan det var dags för 40 dagars fasta som varade fram till påsk. Under fastan skulle man leva spartanskt, inte äta kött eller frossa på något annat sätt. Så det gällde att festa till med mat och dryck på fettisdagen”. Semlans historia då? Semlan finns beskriven redan från 1600 talet. Från början var det en bulle som delades på mitten. Ena sidans innehåll gröptes ur och fylldes med mandel, mjölk och smör. Den andra halvan utav bullen sattes tillbaka och semlan var född. Rolig fakta om semlan: 1930 skapades den moderna semlan med grädde. Nu för tiden kan man få tag i en semla när som helst men 1950 bötfälldes en bagare som börjat baka semlor INNAN festisdagen. -Kommer du att käka semlor idag? =) Den goaste semlan av dom alla♥️